רנדל. עשה בי"ס לפישר כל העונה
|
פיינל 4 במספרים
ספסל
,31/05/2010
גלבוע/גליל עצרה את מכבי ת"א וירושלים על 20% בלבד מהשדה במחצית השנייה * מכבי איבדה את היד עוד ברבע השני נגד נתניה * גלבוע של קטש מחקה את גליל וגרשון מספר שיאי הפלייאוף * מכבי השיגה תוך חודש יותר הפסדי פלייאוף מאשר בחמש השנים הקודמות יחד * ועוד אנקדוטות סטטיסטיות מפיינל פור 2010.
הפסקה לצרכי הגנה. בחצי הגמר עצרה גלבוע/גליל את ירושלים על 28 נק' ב-18% מהשדה (4-29) במחצית השנייה. בגמר הורידה החבורה של קטש את מכבי ת"א ל-27 נקודות בשני הרבעים האחרונים של העונה, כשהם מגבילים את הצהובים ל-25% מהשדה (9-36). בסה"כ ספגה גליל במחציות הראשונות בפיינל פור 91 נקודות לעומת 55 בלבד אחריהן.
שש על האש. בסיבוב הראשון נהנתה גלבוע/גליל משני רצפים של ארבעה ניצחונות, אבל בסיבוב השני הצליחה לחבר רק פעם אחת שני ניצחונות גב אל גב. את העונה היא סיימה עם רצף של שישה ניצחונות, כאשר כל החמישה שהושגו בפלייאוף היו בהפרש דו-ספרתי.
פתחו לוהט, סיימו פושר. מכבי ת"א קלעה 9 מ-12 השלשות הראשונות שלה בפיינל פור (במחצית הראשונה נגד נתניה), אבל רק 11 מ-38 הבאות שזרקה (8-27 בגמר). במחצית השנייה של הגמר, כפי שקרה לה לא מעט פעמים העונה, היא זרקה כמות כמעט זהה של זריקות לשתיים (19) ולשלוש (17).
צעירים חסרי מנוח. השחקן הכי מבוגר בחמישייה של גלבוע/גליל בגמר (רנדל בן ה-25 ושלושה חודשים) היה צעיר יותר מאשר השחקן הכי צעיר בחמישייה של מכבי ת"א (גיא פניני בן ה-26 ושמונה חודשים). בסה"כ הגיל הממוצע של החמישייה באדום היה 23.4 לעומת 28.6 של החמישייה בצהוב.
פעמיים כי טוב. רק בשני מקרים קודמים בעבר זכתה באליפות המדינה קבוצה שלא סיימה את העונה הרגילה במקום הראשון: גליל עליון בעונת 92/93 ומכבי ת"א בעונת 98/99, שתיהן באימונו של פיני גרשון ניצחו בגמר ללא יתרון הביתיות את הפועל ת"א והפועל ירושלים בהתאמה. עם זאת, שתיהן סיימו במקום השני בליגה, מה שהופך את גלבוע/גליל, שסיימה במקום השלישי בלבד, למדורגת הנמוכה ביותר שלוקחת אליפות.
הפיינל הכי פחות צמוד. לראשונה בתולדות הפיינל פור הסתיימו כל ארבעת המשחקים באירוע בהפרש דו-ספרתי. פרט לפיינל פור הראשון שהסתיים בהפרש ממוצע של 14.7 נק' (רק משחקי ההכרעה, לא כולל מקומות 3-4), כל יתר האירועים הסתיימו בהפרש של 7 נקודות ומטה. הפיינל פור הנוכחי שבר את השיא עם הפרש ממוצע של 16.3 נקודות.
שנינו ביחד. אבישי גורדון וגוני יזרעאלי היו לשחקנים הראשונים אי-פעם שזוכים באליפות עם שתי קבוצות שונות שאף אחת מהן אינה מכבי ת"א. ארבעה שחקנים בלבד בעבר זכו באליפות עם שתי קבוצות שונות, כולם עברו במכבי: זוהר כהן, ברד ליף, דורון שפר וטרה סימונס.
אני, רלף וחיימון. עודד קטש היה לשלישי בלבד שזוכה באליפות המדינה גם כמאמן וגם כשחקן. שני הקודמים עשו את זה עם מכבי ת"א גם על הפרקט וגם על הקווים: חיים שטרקמן ורלף קליין ז"ל.
הפער גדל. מעונת 04/05 ועד מאי הנוכחי הפסידה מכבי ת"א רק שני משחקי פלייאוף מתוך 21, שניהם על חודה של נקודה: 73:72 לחולון בגמר 2008 ו-96:95 לאחר הארכה לעירוני אשקלון במשחק הראשון של רבע הגמר אשתקד. בפלייאוף הנוכחי הפסידה מכבי בשלושה מתוך שבעה משחקים - בכולם בהפרש דו-ספרתי!
עמק סנטר. בשנים רגילות, העובדה שגלבוע/גליל עולה עם קו קדמי של שלושה טווינרים הייתה אמורה להיות כואבת מול מכבי ת"א. השנה, תראו מה קרה במצ' אפ בין רנדל לפישר. בשלושת המשחקים ביניהם העונה רשם רנדל 18.3 נק' ו-10.3 ריב' לעומת 3.3 נק' ו-7.3 ריב' של פישר.
ידעו מתי לנצח. עד גמר הפיינל פור נפגשו מכבי ת"א וגלבוע/גליל ארבע פעמים העונה: פעמיים בליגה, פעם אחת בגביע ווינר ופעם נוספת במשחק אימון במטרווסט. בכל המקרים ניצחה מכבי בהפרש ממוצע של 14.8 נק'. ברגע האמת, זה נגמר 90:77 לגלבוע. אגב, גם הניצחון הקודם היחיד שהשיגה גלבוע על מכבי בשנתיים האחרונות הושג במשחק נוקאאוט: 77:79 ברבע גמר גביע ווינר 2008.
פרוסות שוות. שימו לב לחלוקת עוגת התארים בשלוש השנים האחרונות. אם מכלילים את גביע ווינר, רואים שהצהובים זכו רק בשלושה מתשעת התארים האחרונים בכדורסל הישראלי, בדיוק כמו הפועל ירושלים (גביע ופעמיים גביע ווינר). חולון זכתה בשני תארים נוספים (אליפות וגביע) וגלבוע קטפה את האחרון.
רבע המפנה. לאורך כל העונה הרגילה הייתה גלבוע/גליל קבוצת הרבע השלישי הכי טובה בליגה (17.1-22.1 בממוצע) וגם בפיינל פור ידעה מתי לברוח. לירושלים רצה 11:23 בין דקות 21 ל-30 ולמכבי ת"א ברחה 9:21.
אנשי המפתח. גלבוע/גליל ידעה לסמן את אנשי המפתח של מכבי ולפגוע בהם, בדיוק כמו שחיסלה את דיז'ון תומפסון בחצי הגמר. אנדרסון ופישר תרמו ביחד 25.8 נק' בניצחונות הפלייאוף של הצהובים, אבל רק 11.0 בהפסדים. בגמר הם נעצרו על 13 משותפות.
יזרעאלי אמיתי. הגעתו של גל מקל באמצע הסיבוב הראשון הקשתה מאוד על גוני יזרעאלי, שקלע בדו-ספרתי רק פעם אחת מבין 12 משחקיו הראשונים לצד הרכז המתקאמבק לעמק ודייק באחוזים מביכים מהשדה. בפלייאוף עם זאת הוא ידע להביא את עצמו לשיא בזמן והעלה את מספריו מ-5.7 נק' ו-33% לשלוש בעונה הרגילה ל-8.8 נק' ו-60% מעבר לקשת. בפיינל פור הוא 10 אסיסטים מול איבוד בודד ובסה"כ סגר את הפלייאוף עם תשעה אסיסטים לכל איבוד לעומת יחס של 1.3 בלבד בעונה הרגילה.
שר את הבלו'ז. דייויד בלות'נטאל, אחד הקלעים הטובים בארץ בשנים האחרונות, ירד מ-43.2% לשלוש בעונה הרגילה ל-24.2% בפלייאוף. בגמר הוא הפליא עם 1 מ-8 לשלוש ו-4 מ-18 בסה"כ מהשדה. אפשר היה לקרוא לזה מקרה לולא סיים במשחק ההדחה מאירופה עם נתונים דומים בבלגרד: 1 מ-10 מהשדה (0-5 לשלוש).
עוד חוזר הניגון. את הקדנציה הקודמת שלו במכבי ת"א סיים פיני גרשון עם הפסד בגמר הפיינל פור של היורוליג, שקטע עבורו רצף של חמישה ניצחונות במעמד. ביום חמישי הוא הפסיד לראשונה בפיינל פור הישראלי אחרי חמישה ניצחונות רצופים. האם גם הפעם יילך הביתה?
כתבות אחרונות באתר
|