|
פינת ייעוץ לכדורסלן הצעיר
ספסל
,29/11/2004
אנו שמחים להודיע על פתיחת מדור חדש בו ננסה לעזור לספורטאים צעירים בתחילת דרכם והוריהם.
רוצה לשפר את יכולת החדירה לסל ? רבת עם המאמן שלך ? חברך מהקבוצה לא אוהב למסור במשחקים ? הבן שלך רוצה לעזוב את הכדורסל ? שלחו לנו את המקרה שלכם ואנו, בעזרת אנשי מקצוע, ננסה לעזור לכם.
מעורבות הורים, טוב או רע ?
לא מזמן קיבלנו במערכת אי מייל מהורה של שחקן כדורסל צעיר, ובו בקשה לעזרה.
ההורה, שהעדיף להישאר בעילום שם, ביקש את עצתנו לגבי בנו שמשחק באחת הליגות הצעירות, אשר אינו משתף את הוריו במה שעובר עליו תוך כדי העיסוק בכדורסל.
אותו הורה מעונין לעקוב אחר ההתקדמות של בנו אך נתקל לא פעם בבקשה מצד הילד שההורים לא יגיעו למשחקים.
בנוסף, נתקלים ההורים בחוסר תגובה כאשר מתעניינים במה שעבר על בנם באימונים ובמשחקים.
האב רוצה לדעת מה פשר התנהגות זו וכיצד הוא בתור הורה, צריך לנהוג כלפי תחביב בנו.
התשובה שלנו
נתחיל מכך שמערכת היחסים בין ספורטאי צעיר ובין הוריו הינה גורם משמעותי בהתפתחות הילד ובעלת השפעה ישירה על מצב רוחו ויכולתו של השחקן הצעיר בענף הספורט בו הוא עוסק.
לפיכך, להתיחסות ההורים לתחביב של בנם ישנה השפעה לא מעטה במידת ההצלחה של הבן בתחום הכדורסל בו אנו עוסקים.
ישנם מספר דוגמאות של יחסים בין הורים לילדיהם:
ההורה האדיש - מרגיש שהעיסוק של בנו בכדורסל הינו בגדר תחביב בלבד ומלבד שאלות כמו "איך היה" ו"כמה נגמר" לא מראה התייחסות כלשהי.
ההורה התומך – דואג להסיע את בנו לאימונים, קונה עבורו את הציוד הטוב ביותר, עוקב אחרי משחקים ודואג לבריאותו.
ההורה המתוסכל – הורה אשר בעבר עסק בספורט ומסיבה כלשהי לא הצליח, כעת, כאשר הפך לאב, מעונין לראות את בנו הולך בדרכו ומגיע להישגים גבוהים, ולשם כך מגיע למשחקים, צועק, מעיר ואף "עוזר" למאמן בשיחות מיותרות.
ההורה חסר הסבלנות – משקיע זמן וכסף בהצלחת בנו, מעונין לראות הישגיים אישיים כמה שיותר מהר ללא התעניינות בתהליך עצמו ובהנאה שבספורט.
ילד חייב תמיכה של הורים כדי להצליח, וכולנו יודעים שהצלחה מביאה עימה הנאה, במידה וההורים מראים רצון עז מידי להישגים והצלחות יש לשנות את הגישה ומהר.
ילד, שעוסק בספורט תחרותי, נתון ללחצים רבים, הן מצד המאמן, הן מצד חבריו לקבוצה וברגע שמוסיפים לחץ מן ההורים, הופך הילד לסיר לחץ שעלול להתפוצץ בכל רגע נתון.
יש להבהיר לילד שלא נצחון או הפסד הם העיקר, אלא ההנאה והסיפוק בעיסוק אותו הוא אוהב, הישגים הם רק בגדר בונוס.
כמובן שמקרה נגדי של אדישות מצד ההורים אינו רצוי ויש לעשות הכל כדי להראות לילד התעניינות ותמיכה כדי שלא יזנח את הכדורסל.
במקרה הספציפי של הילד שאינו רוצה שהוריו יהיו מעורבים, יש לבדוק את הסיבה. יש מקרים בהם התנהגות ההורים ביציע מביכה את הבן, יש מקרים בהם מעורבות יתר של ההורים מלחיצה את הבן ויש מקרים בהם הילד מפחד לפשל מול עיניו הבוחנות של האב.
בדוק עם הבן שלך את הסיבה הישירה לכך שהוא אינו רוצה שתבוא למשחקים ואם אכן מדובר באחד המקרים הבאים, כל שעליך לעשות הוא להוריד לחץ, לפרגן לבן, לתמוך בו גם בעת כשלון ובעיקר לתת לו מרחב מחייה ולא להתערב מקצועית.
תפקיד ההורים הוא לספק לילד כמה שיותר "אויר לנשימה", לתמוך בו במשברים ולהמשיך לעודד בתקופות הטובות, אל תמדדו את הילד במונחים של הצלחה או כשלון, תנו לו להנות וספקו לו את כל צרכיו.
לסיכום, אנו נשאף שכל הורה יספק לבנו את התמיכה ותשומת הלב אותם הילד צריך יותר מכל, יש לדעת מתי עוברים את הגבול ולהוריד הילוך כדי שבעתיד יוכל הילד להתגאות בהישגיו ולא ישכח להוקיר תודה להוריו התומכים.
יש לכם שאלה ואין למי לפנות ?
שלחו לנו אי מייל
כתבות אחרונות באתר
|
|