דרוקר, מחפש מפתחות באוסטנד
|
מערכת הסטטיסטיקה המקצועית - מהיום בתשלום
ספסל
,31/01/2008
במשך שלושה חודשים עמדה מערכת הסטטיסטיקה המקצועית של "ספסל" לרשותכם בחינם. מהיום, כרוך השירות בתשלום ולכם יש את האפשרות לבחור את המנוי המתאים לכם. הסברים מלאים בפנים, פלוס דו"ח היסטורי מעונת 03/04 שהוכן במיוחד לשרון דרוקר לקראת חצי גמר גביע יול"ב, על מנת להמחיש את יעילות המערכת.
מערכת הסטטיסטיקה המקצועית של "ספסל", שמקלה את עבודתכם כמאמנים, סקאוטים, שחקנים או עיתונאים, עמדה לתקופת ניסיון בחינם. התרשמתם, שלחתם הערותיכם ואנחנו מצידנו עשינו הכל כדי לפתור את כל הבעיות שהיו. החל מהיום, השימוש במערכת הנתונים כרוכה בתשלום, כאשר לפניכם עומדות שלוש אופציות: מנוי חד-פעמי, חודשי או חצי-שנתי.
מאיפה מתחילים?
אין יותר פשוט מזה: לוחצים "סטטיסטיקה" בתפריט הראשי של ספסל מצד שמאל, ואז על "סטטיסטיקה מקצועית".
נרשמים למערכת ולמערכת התשלומים של PAYPAL ומתחילים.
בתור התחלה, תצטרכו להירשם במערכת בדף הכניסה. תתבקשו להזין כתובת אימייל, שם משתמש וסיסמה שילוו אתכם כל עוד תשתמשו במנוי. שימו לב: הכניסה למערכת תתאפשר רק מהמחשב ממנו נעשתה ההרשמה הראשונית - אין אפשרות להעביר את הסיסמה ממחשב למחשב!
לאחר שסיימתם את תהליך ההרשמה ל"ספסל", יופיע כפתורי ההרשמה לאתר PayPal, דרכו תעשה גביית הכסף בעבור המנוי. במידה וכבר יש לכם יוזר, תוכלו כמובן להשתמש בו, ואם לא, תוכלו ליצור חשבון חדש. שימו לב כי חובה להשתמש בתהליך ההרשמה באותה כתובת אימייל גם ל"ספסל" וגם ל-PayPal.
לחוששים מביניכם, הבחירה ב-PayPal נעשתה אחרי בדיקה מדוקדקת של כל האופציות, כולל אתרים ישראלים. PayPal הוא אתר ותיק ואמין, המשרת בין היתר את רוכשי E-Bay. כדי לפתוח בו חשבון תצטרכו כרטיס אשראי בינלאומי.
כמה זה עולה?
לפניכם שלושה סוגי מנויים:
1. מינוי חד-פעמי, התקף ליום בו נרשמתם ולמחרת בעלות של 5 דולרים
2. מינוי חודשי - תקף לחודש מהיום בו שילמתם בעלות של 15 דולרים
3. מינוי חצי שנתי - תקף לשישה חודשים מהיום בו נרשמתם בעלות של 55 דולרים
* החיוב מתבצע על מלוא הסכום מיידית לאחר ההרשמה
מה יש במערכת?
כל הצלבות הסטטיסטיקה האפשריים שהצלחנו לחשוב עליהן, שעוזרות למאמנים, שחקנים, עיתונאים ואוהדים להגיע בקלות יותר למפתחות הסטטיסטיקה החשובים ביותר, וכך לפשט את המשחק. השימוש פשוט ולא מסובך, ואם בכל זאת יש שאלות, נשמח כמובן לענות עליהן.
איזה ליגות תמצאו אצלנו?
ליגת העל לגברים, ליגת העל לנשים, ליגה לאומית גברים, נתוני הפועל ירושלים וגליל עליון בלבד בגביע יול"ב וכל נתוני קבוצות בית ב' של היורוליג בו משחקת מכבי ת"א.
דוגמא היסטורית
כדי להמחיש לכם את יעילות המערכת, הוצאנו מהמגירה סיפור קטן. בעונת 03/04, אז זכתה הפועל ירושלים בגביע יול"ב, נהג מאמנה שרון דרוקר לקבל מאיתנו דו"ח סטטיסטי מפורט של מפתחות היריבה. לפניכם עומד הדו"ח שהוא קיבל לפני המפגש הכפול בחצי הגמר המפעל.
ירושלים יצאה למשחק החוץ מול ז'לז'ניק (שניצחה אותה פעמיים בשלב המוקדם), כאשר עבור האדומים גם הפסד צמוד נחשב לסוג של ניצחון מאחר והגומלין היה בבית. בהתאם לנסיבות, לניתוח המפתחות לקחנו בזמנו את כל משחקי הבית של ז'לז'ניק באדריאטית ובגביע יול"ב, כאשר שלושה מהם, בהם היא ניצחה ב-3 נקודות הפרש ומטה, החשבנו כהפסדים. לפניכם המפתחות שהוגשו אז למאמן שרון דרוקר (שימו לב, בצהוב מודגשים הנתונים של המשחק עצמו לאחר שהתקיים):
ירושלים הפסידה בחוץ על חודה של נקודה (70:69) ובכך הכשירה את הקרקע להעפלה לגמר גביע היסטורי מול ריאל מדריד אחרי ניצחון ביתי (76:79).
במערכת שלנו תוכלו להוציא את הדוחות הבאים:
נתונים קבוצתיים
חתכים של נצחונות מול הפסדים
בעזרתם תוכלו לדוג את המפתחות לנצחון על היריבה שלכם.
קחו לדוגמא את הפועל ירושלים לפני שנתיים. קליק אחד במערכת כבר היה מראה לכם שהקריטריון הכי חשוב שלה באותה עונה היה יחס אסיסטים לאיבודים: בניצחונות היא מסרה 19.4 אס', ואיבדה 13.1 כדורים בלבד. בהפסדים היחס התהפך: 14.1 אס' בלבד לעומת 15 איב'!
באותו חלון הייתם גם יכולים לראות שבשבעת הפסדיה קלעה ירושלים רק 65.4% מקו העונשין, ואילו בניצחונות 77.6%, ושמעבר לקשת היא קברה בניצחונות 7.4 שלשות ב39%, לעומת 5.6 שלשות ב30% בהפסדים.
חתכים של בית/חוץ
כאן תוכלו לראות למשל למה גלבוע/עפולה היא קבוצת הבית הכי גרועה בליגה. בחוץ היא לוקחת 6.8 ריבאונדים יותר (כולל 2.1 בהתקפה), מאבדת 2.2 כדורים פחות והולכת לקו 5.2 פעמים יותר.
סטטיסטיקה לפי משחקים מסויימים
תוכלו להוציא דו"ח של סטטיסטיקה מצטברת של קבוצה רק במשחקים שמעניינים אותכם. זאת אומרת אם אתם רוצים לדעת למה עירוני נהריה מנצחת רק את החלשות, תבחרו את המשחקים שלה מול מכבי ת"א, נהריה ובני השרון, ותראו שסשה אוצוקולייץ' קולע נגד הצמרת רק 8.8 נקודות עם 23% לשלוש ו-63% מהקו, אשאנטה ג'ונסון יורד ל-8.8 נקודות בלבד והקבוצה כולה מתרסקת בריבאונד ובאחוזים מעבר לקשת.
סטט היריבים נגד קבוצה ספציפית
תבחרו קבוצה ותקבלו מה עשו כל השחקנים בליגה נגדה. כך תוכלו לראות איזה שחקנים ובאיזה עמדות קלעו הרבה נקודות נגד הקבוצה הזאת. בליגת הנשים לדוגמא, מול בני יהודה בלטו איינה ווקר עם 30 נק' ו-12 ריב', דיאנה ג'קסון עם 26 נק' ו-15 ריב' וצ'סיטי מלווין עם 25 נק' ו-6 ריב'. כולן הלכו חזק לריב' התקפה וניצלו נקודת תורפה של הכתומות.
איינה ווקר. הצטיינה מול בני יהודה
השוואה בין שתי קבוצות
זוהי השוואה של ראש בראש, תוכלו לבחור שתי קבוצות ולראות מה עשו זו מול זו במפגשים ביניהן העונה בליגה.
הגנה לפי עמדות
בחרו קבוצה ותוכלו לראות כמה קלעו נגדה מכל עמדה במגרש.
כאן למשל תוכלו לראות שלמכבי חיפה יש בעיה בהגנה על הקו הקדמי: מספרי 4-5 שמשחקים נגדה העונה רושמים בממוצע 37.9 נקודות, 19.5 ריבאונדים ולא פחות מ-11.4 זריקות עונשין!
פירוט התקפה והגנה
בחרו קבוצה ותוכלו לראות מה היא עשתה מבחינה קבוצתית ומה עשתה היריבה שלה בכל מחזור ומחזור. כך למשל אפשר לראות את הקושי של מכבי ת"א ביציאה מהיכל נוקיה בפתיחת היורוליג בשני משחקי הבית הראשונים שלה היא עצרה יפה את היריבות על 43.2% לשתיים ו-4 שלשות ב-27%, אבל בחוץ היא ספגה 59.7% לשתיים ו-11 שלשות ב-44%, ולפיכך ממוצע הספיגה שלה בחוץ היה גבוה ב-23.5 נק' יותר מאשר בבית!
רבעים
כאן תוכלו לדעת באיזה רבע הקבוצה היריבה טובה יותר. מכבי אשדוד למשל מליגת הנשים פותחת מצוין את הרבע הראשון (2.5+) והשלישי (1.2+), אבל היעדר הרוטציה גורם לה לירידה ברבעים שסוגרים מחציות, ובעייה מנטלית קשה גורמת לה להפסיד את הרבע האחרון בהפרש ממוצע של 4 נקודות, ועלתה לה בהרבה ניצחונות לאורך העונה.
ניתוח ספסלים
כאן תוכלו להשוות מה עושה החמישייה של הקבוצה ביחס לספסל שלה. מילאנו למשל סיימה את דרכה ביורוליג בשלב מוקדם בגלל היעדר ספסל: המחליפים שלה קלעו 14.8 נקודות בלבד, וכל הנטל נפל על החמישייה. לשם השוואה, הקבוצה עם הספסל הכי גרוע מלבדה קולע לפחות 20.0 נקודות. במילאנו, החמישייה קלעה כמעט 80% מסך נקודות הקבוצה, והתקשתה להחזיק לאורך משחקים שלמים.
השוואת ישראלים מול זרים
פה אפשר לראות איך מתחלקת חלוקת הדקות והנקודות בין הישראלים לבין הזרים. בבני השרון למשל, הישראלים מאכזבים מאוד ב-11 המחזורים הראשונים עם 27.3 נק' בלבד - יותר מחצי של טפירו כמובן. בירושלים, הישראלים מובילים את הליגה בפער ניכר עם 56.3 נק' ב-124 דק' בממוצע, אבל הזרים אחרונים בהפרש עצום. הם קולעים 32.8 נק', כאשר הזרים הבאים בתואר הם אלו של גליל בפער של 12.5 נקודות!
באוורס. הזרים של ירושלים לא פוגעים
נתונים אישיים
חיתוכים נצחונות/הפסדים/בית/חוץ
כאן תוכלו לבחור שחקן ספציפי ולראות אותו בבית מול חוץ, בנצחונות מול הפסדים, אתם כבר יודעים כמה זה חשוב.
וונטיגו קאמינגס לדוגמא, בשני משחקי הבית הראשונים לא מצליח להביא את היכולת שלו לידי ביטוי, ורושם 3.0 נק' בלבד, כאשר אפילו מהקו הוא עומד על 40%. בחוץ הוא עולה ל-8.0 נק', זורק יותר ומדייק ב54% לשתיים לעומת 22.2% בלבד בבית.
ניב ברקוביץ' מהפועל יקנעם/מגידו רשם בשני הניצחונות הראשונים של קבוצתו 21.5 נק', 9 קליעות עונשין ב-90% דיוק ו-3.5 חטיפות, אבל בשני ההפסדים ירד ל-3.5 נק', לא הגיע אפילו פעם אחת לקו והסתפק בשתי חטיפות. בנוסף, אחוזים לשתיים ירדו מ-61% בניצחונות ל-18% בהפסדים.
ברקוביץ'. הברומטר של הקיבוצניקים
סטט מול קבוצה ספציפית
כאן תוכלו לראות מה עשה שחקן מסוים מול קבוצות מסויימות. אפשר לבחור את הנתונים שלו מול קבוצה אחת, ואפשר להשוות ולבדוק מה עשה מול מספר קבוצות.
לדוגמא: בקדנציה הקודמת שלו בארץ, רשם אוטיס היל בעשרת המשחקים מול מקומות 1-3 רק 15.0 נק', וקלע מהשדה ב-61% בלבד. מול הקבוצות במקומות 5-12, הוא רשם 17.8 נק' ב-74% מהשדה!
השוואה בין שני שחקנים
תוכלו להשוות בין שחקנים בממוצעים העונתיים שלהם וגם במפגשים ביניהם ראש ראש בליגה.
לדוגמא, לייני סלווין רשמה במהלך העונה שעברה 9.2 נק', 4.7 אס' ו-3.8 ריב' לעומת 6.8 נק', 2.5 אס' ו-3.3 ריב' של שירי שרון. במפגשים בין רמלה לרמת חן, הפערים התחדדו לטובת סלווין, שקלעה 6.4 נק' והלכה לקו פעמיים יותר משרון.
מובילים בנקודות וריבאונד לדקה
כאן תוכלו לראות טבלאות יעילות לפי דקה.
מדד יעילות
דירוג השחקנים בליגה לפי נוסחת יעילות פשוטה שמשקללת את התרומה שלו לפי הקטגוריות הסטטיסטיות השונות.
פירוט סטט ממחזור מסוים
סתם מתחשק לכם לדעת מה עשה כל שחקן במחזור השלישי, תבחרו מחזור ותקבלו טבלה של כל השחקנים בליגה במחזור השלישי מבחינת נק', רב' ואסיסטים.
דו"ח כל השחקנים
כאן תוכלו לקבל את שורת הסטטיסטיקה של כל השחקנים בליגה.
דוח לפי שם
הקלידו שם שחקן וקבלו את הסטטיסטיקה שלו בכל הקריירה. כולל שחקני עבר. כך תוכלו לראות את הנתונים של ווינפרד קינג בעונת 92/93 לעומת נואל פליקס בעונת 06/07.
------
אנחנו מקווים שתהנו מהמערכת ותמצאו אותה קלה לשימוש.
אם יש לכם הערות, תיקונים שאלות או רעיונות והצעות לשיפור, אפשר לפנות אלינו באי מייל הרגיל.
כתבות אחרונות באתר
|