|
הערב: פיינל פור היורוליג
ספסל
,07/05/2010
זיו גלעדי מכין אותנו לקראת שני משחקי חצי גמר היורוליג הערב בפריז. ברצלונה, צסק"א, אולימפיאקוס ופרטיזן. אחת מהן תהיה אלופת אירופה 2010
בין ברלין לפאריז
שלוש מתוך ארבע הפינליסטיות היו בפיינל פור של היורוליג גם בשנה שעברה, שם בברלין. דווקא הרביעית, זו שזכתה בגביע, נעדרת השנה. ברצלונה, אולימפיאקוס וצסק"א משחזרות את הופעתן מהשנה שעברה.
בנדנדת הפיינל פורים של ארבע השנים האחרונות צסק"א, לסירוגין, מפסידה בגמר לפאנאתניקוס או מנצחת בו את מכבי ת"א. השנה תור הנצחון, רק מכבי חסרה... אבל התחושה היא שצסק"א לא מגיעה לשלב זה כפייבורטית. דווקא ברצלונה ואולימפיאקוס – המאוכזבות מהשנה שעברה, צפויות להפגש השנה שוב ביום ראשון, אבל הפעם במשחק המאוחר של הערב, משחק הגמר.
ברצלונה - צסק"א מוסקבה
ברצלונה, השלימה לפני שבוע מאזן בייתי מושלם בליגה הספרדית והבטיחה סופית עם שני נצחונות ליגה את ראשות ה-ACB (ביורוליג ברצלונה רשמה הפסד בית – בסדרת ההצלבה מול ריאל מדריד).
דווקא בצסק"א המצב מעט שונה. הקבוצה שהתעודדה מחזרתו למגרשים של סמודיש לפני מספר שבועות הפסידה לפני שבוע משחק ליגה שלישי ברציפות (ברוסיה הונהג השנה בית פליאוף עליון בין ארבע המדורגות הראשונות, שלאחריו יגיעו סדרות הפליאוף). צסק"א של השנה היא אריה מעט מזדקן ופצוע – אבל עדיין אריה.
הקרב מול ברצלונה יפגיש את מי שנבחר לשחקן ההגנה של העונה ונישל מתואר זה, סוף-סוף, את דימיטיריס "דאבל-די" דיאמנטידיס – הלא הוא ויקטור חריאפה - ואת מי שאולי ייבחר בפעם השניה ברציפות ל-MVP של הטורניר חואן קרלוס "לה-בומבה" נבארו.
כשצסק"א הנוכחית פוגשת את ברצלונה הדבר העיקרי שיש לה להציע הוא חריאפה. שישקאוסקאס ולנגדון, עמודי התווך של הרוסים, כבר לא ילדים וברצלונה תציג בפניהם קו קדמי שלא מאפשר חדירה בתוספת שמירה מציקה של ריקי רוביו. דווקא חראיפה מעמדה 4 יוצר עבור הקאטלונים בעיית מאצ'-אפ בכל הנוגע למהירות ופיזיות, היכולת של חריאפה להוריד ריבאונדים שיריצו את צסק"א קדימה, לסגור את לורבק או מיקאל תהיה קריטית. ברצלונה עם ואסקז, מוריס ונדונג היא קבוצה שקשה מאוד להתקיף מולה בהתקפות מסודרות מכיוון שהיכולת לעשות נקודות בצבע נמוכה. זה ישפיע גם על שחקנים כמו שישקא, לנגדון והולדן שדווקא עושים את מרבית הנקודות שלהם מבחוץ. חריאפה, אם כן, מסמל את היכולת של הרוסים לא רק להציג הגנת ברזל משל עצמם אלא גם לפתח משחק יותר מהיר ולמשוך את הגבוהים של ברצלונה לשמור מחוץ לצבע.
אבל בסופו של דבר, ברצלונה שקיבלה לאחרונה גם את יאקה לאקוביץ' שחוזר לכושר טוב היא קבוצה עמוקה, ארוכה ומגוונת יותר, קבוצה שיודעת לנצל את הכוח המתפרץ העצום של נבארו ורוביו אבל גם להסתיר את החסרונות שעדיין יש במשחק שלו כשצריך. קבוצה שמחזיקה שתי שחקנים שנבחרו בלוטרי וטרם ניסו את מזלם בארה"ב ועוד שחקן שניסה את מזלו וחזר לאירופה. יש רק קבוצה אחת באירופה שמעמידה סגל דומה. עם קצת מזל (עבורנו האוהדים) זו תהיה הקבוצה שברצלונה תפגוש בגמר ביום ראשון.
אולימפיאקוס פיראוס - פרטיזן בלגרד
על הנייר מפגש חצי הגמר המאוחר צפוי להיות חד צדדי יותר מהמפגש הראשון. ברמת המאצ'-אפ אולימפיאקוס מציגה תשובה לכל אתגר שפרטיזן יכולה להטיל מולה.
רוצים גבוה גמלוני מקומי שהוא פליט NBA ומאפשר לשחק בהרכב מגוחך בגובהו? אלה מציגים את ורנש ואלה מציגים את גליניאדקיס.
רוצים שחקן פנים חזק ופיזי? אלה מ2ציגים את שחורציאניטיס (בעונה ממועטת תקריות) ואלה מציגים את מאריץ'.
רוצים קומבו-גארד אמריקאי שיודע לייצר לעצמו נקודות? קחו את מקאלב מהצד הזה ואת פן או בברלי מהצד השני.
אפשר להמשיך ברשימה מייגעת זו – השורה התחתונה תהיה אולימפיאקוס ארוכה, איכותית, יקרה ומפוצצת יותר. וגם יותם הלפרין.
השינוי הגדול ביותר שערך השנה ינאקיס בקבוצה שלו היה קונספטואלי במהותו. יאניס בורוסיס, מי שהפך בעונה שעברה למספר 4 הטוב באירופה ונבחר לחמישיית השנה של היורוליג, שחקן שקיבל בקיץ החולף הצעות מקבוצות NBA אבל האריך חוזה בקיץ בתמורה לחוזה בגובה 1.7 מליון יורו לעונה (לפני התמוטטות היורו, ויוון...) – עבר לעמדה חמש ומשם, בעצם, עבר לספסל. לנעליו נכנס לינאס קלייזה שבעונת היורוליג הראשונה שלו (קלייזה הוא עוד אחד מהליטאים שגדל בבתי ספר וקולג'ים אמריקאים) נהיה הקלע המוביל של המפעל. השינוי עם כניסתו של קלייזה היה, כאמור, שינוי קונספט יותר מרק שינוי פרסונלי. אולימפיאקוס עם קלייזה וצ'ילדרס ("קליידרס") מציגה שני שחקני כנפיים גבוהים, חזקים (קלייזה יותר), עם יכולת קליעה טובה (שניהם) ויכולת חדירה מצויינת (שניהם). מה שיותר מפתיע זו היכולת שלהם בהגנה. שמתבססת על אתלטיות ופיזיות שאפשר לומר בעדינות שהן "מעל לממוצע ביורוליג". קליידרס הופכים את אולימפיאקוס לקבוצה שהיא סיוט מאצ'-אפ, מועדונים שהתרגלו לשחק עם שחקני פנים בעלי יד טובה מבחוץ בעמדה 4 (למשל, פישר במכבי ת"א, סמודיש במוסקבה, באטיסט בפאנאתניקוס) נאלצים להתמודד עם שחקנים שחושבים ומתנהגים כמו שחקני חוץ. סיוט מאצ'-אפ.
אבל פרטיזן לא קבוצה של פריירים – בניגוד לשלב ההצלבה, הפעם יפגשו השחורים לבנים קבוצה עמוקה בשחקני פנים, כזו שלא כדאי לנסות לסבך את מאריץ' במשחקים מולה, אלא כאשר מדובר בשומר נוטה לעבירות כמו שחורציאניטיס או בשומר רך כמו וויצ'יץ'. היכולת של מקאלב וואסלי להריץ מתפרצות תמשיך להיות דרך טובה עבור פרטיזן לנסות ולייצר נקודות קלות והנסיון להפעיל לחץ על הכדור כשהוא בידיים הנכונות מבחינתם ימשיכו להיות טקטיקות שכדאי לסרבים לאמץ. ראסיץ', שיפגוש את "אחיו הצעיר", תאודסיץ', הוא אחד מאלה שמצופה מהם הפעם לתרום מעט יותר.
כתבות אחרונות באתר
|
|