רבינוביץ'. חתם עשור עם גביע
|
פנינת השרון רעננה מתמיד
ספסל
,26/05/2012
עד לפני חודש וחצי ארון הגביעים והתארים של מחלקת הנוער העירונית ברעננה היה ריק. מאז לא פחות משמונה זכיות גרפו השחקנים והשחקניות מהעיר שכלל לא נמצאת ב-20 הגדולות בישראל. ערן טסל, המנהל הארגוני של המועדון מסכם שנה חלומית.
,עונת המשחקים 2011/12 הגיעה לסיומה וברעננה, פנינת השרון יכולים לסמן וי ענק על השנה שהייתה.
נכון, קבוצת הבוגרים שנפרדה מבני השרון והוקמה מחדש (ממש ברגע האחרון) בליגה הארצית אמנם לא הצליחה להעפיל לליגה הלאומית למרות שהייתה בתמונות העלייה עד מחזורי הסיום (סיימה שלישית), אבל עם קצת סבלנות גם זה יקרה ורעננה תהיה בליגה הלאומית, שם תמשיך לתת את הבמה לכדורסל ישראלי בכלל ורענני בפרט, כפי ששואף ראש-העיר נחום חופרי.
אבל מערב לכך, שימו לב לנתונים המדהימים של הקבוצות הרענניות (בנים ובנות) העונה -
8 משחקי גמר על כל הקופה - 8 הצלחות!
שלושה מתוך שישה מגביעי-המדינה שחולקו בערבי הגביעים המסורתיים של איגוד הכדורסל (נוער לאומית, נערים א' לאומית, ילדים א', נערות א',נערות ב' וילדות) הלכו לעיר שהיא לא ברשימת 20 הגדולות בארץ מבחינת אוכלוסייה ...
אלה נתונים בלתי נתפסים, שספק אם היו בעבר וספק לא פחות גדול אם יחזרו אי-פעם.
רק כדי לסבר את האוזן, להלן תקציר הזכיות (לאו דווקא בסדר כרונולוגי(:
1. קבוצת הבוגרים – מחזיקת גביע האיגוד אחרי ניצחון בסדרת הגמר על העולה הטרייה לליגה הלאומית, מכבי קריית גת.
2. נערות א' לאומית – אלופת המדינה לאחר ניצחון בסדרת הגמר על מכבי אשדוד.
3. נוער לאומית – מחזיקת גביע האיגוד אחרי ניצחון כפול בסדרת הגמר על מכבי עופר ראשל"צ, קבוצת הבת של אלופת המדינה לנוער.
4. נערות א' לאומית – מחזיקת גביע המדינה אחרי ניצחון בגמר על מכבי אשדוד.
5. תיכון מטרוו-ווסט בנים – עלייה לליגת העל אחרי טורניר יוצא מן הכלל בגליל עם ניצחון בגמר על ליידי דייויס ת"א.
6. תיכון אוסטרובסקי רעננה בנות – אלופת ליגת העל לתיכונים בפעם השלישית ברציפות! אחרי ניצחון בגמר על הרב תחומי נהריה.
7. ילדים א' לאומית – מחזיקת גביע המדינה לאחר ניצחון בגמר על הפועל ירושלים.
8. נערות ב' לאומית – מחזיקת גביע המדינה בפעם השנייה ברציפות עם W בגמר נגד מכבי ראשל"צ.
• אל רשימת התארים והזכיות ניתן לציין גם את העפלתה של מכבי רעננה לליגה הלאומית לנשים.
נווה. הבוגרים זכו בגביע האיגוד
במשך העשור האחרון הייתה רעננה חלק בלתי-נפרד מצמרת כדורסל הנוער/נערות בארץ, וכבר רשמה זכיות באליפות המדינה לנערות א' לאומית עם גביע (בתור הזהב של לירון כהן ונילי נאתכו ביחד עם טל נתן), באליפות המדינה לנערים לאומית (עם רון נוה על הקווים וניצן חנוכי וניר גולן על הפרקט) וכמובן זכיות באליפות התיכונים לבנים (2000, 2004) ולבנות (2000 וכמובן הזכיות האחרונות ב-2008, 2010-12), אבל השנה הזו היא שיא מבחינת כל מי שנמצא בכדורסל הרענני.
עד לפני חודש וחצי לא היה בארון של עירוני רעננה גביע אחד, ואז הגיע גביע-המדינה הראשון בהיסטוריה עם הזכייה המרגשת של הילדים א' לאומית. עבר חודש ואל הארון (שטרם נבנה...) הצטרפו שני גביעים נוצצים נוספים שהוכיחו שמנחוס הגביע נשבר. בלא מעט מקרים בעבר רעננה תמיד הייתה ליד ונשארה עם תחושת הכמעט ועם המחמאות. מעין חוסר-מזל, קרמת גביע רעה.
אפשר לקחת כדוגמה את גמר-גביע המדינה לילדים מלפני 3 שנים (גם אז נגד הפועל ירושלים), כשירין איינהורן הצטיין עד למחצית אבל נפצע מיד לאחר ההפסקה ולא הצליח לחזור. שנה לאחר מכן הגיעה קבוצת הנוער לאומית בעמדה טובה לחצי-הגמר נגד עמק-יזרעאל, אבל חסרה את שי קליינמינץ עקב פציעה והודחה עם שני הפסדים צמודים. בזכייה ההיסטורית של הילדים השנה המזל התהפך - שלשת ניצחון ממש לפני הבאזר ברבע-גמר א' בכפר-סבא, חיסרון עקב פציעה של שחקן מפתח בשורות עמק-יזרעאל, ברבע-גמר ב', שתי החטאות-עונשין מכריעות של הפועל אוסישקין תל-אביב 4 שניות לסיום משחק הגומלין בחצי-הגמר וחיסרון של שחקן חשוב במערך הירושלמי במשחק הגמר. התיקון נעשה - כנראה שהפעם היה כתוב מלמעלה "רעננה" על הגביע...
מחלקת-הנערות של מכבי רעננה אמנם נהנתה מהזכיות המרשימות של תיכון אוסטרובסקי בראשות יוני דנישבסקי, אבל התארים הגדולים באמת בנערות א' לאומית חמקו מידה בשנים האחרונות. בשנה שעברה קיבלנו קדימון עם זכייה בגביע-המדינה לנערות ב' והשנה הגיע שחזור של התואר ומיד אחריו זכייה גדולה בגביע ועכשיו גם באליפות של קבוצת הנערות א' לאומית וזאת אחרי עונה בה היא שלטה לכל אורך הדרך בצורה ברורה.
אז מה עושה את ההצלחה של רעננה? צריך להסתכל על כך כדרך, גם בשנים שבהן לא הגיעו התארים (בוודאי לא בכמות כזאת כמו העונה). אמנם השנה הייתה שנת שיא כשהכול התחבר בצורה מדהימה ולראש-העיר כבר נתפסו השרירים מרוב הנפות, אבל בפנינת השרון משקיעים המון בספורט כבר שנים ארוכות, החל כאמור מהמדיניות שמתווה נחום חופרי, דרך מנהל מחלקת-הספורט, מאיר ברנשטיין (וקודמו יורם חרוש), שעוזר, תומך ובעיקר מעורב הן ברמת המאקרו אבל גם ברמת המיקרו ביחד עם מיכאל רייזמן, מחזיק תיק הספורט בעירייה. צריך לקחת בחשבון שברעננה הרוב המוחלט של ענפי הספורט עובר דרך העירייה (ויש הרבה ענפים מצליחים ברעננה) ועם זאת מצליח ברנשטיין, שגם מגיע בעצמו ללא מעט משחקים, לעשות את העבודה בצורה מקצועית ולהכיר כל פרט הנוגע לתחום.
דנישבסקי. עוד תואר לארון
בשדרת הניהולית במחלקת-הנוער של עירוני רעננה נמצאת זיוה לב-דגן (4 עונות במועדון) ומתחתיה ערן טסל, המנהל הארגוני ב-6 השנים האחרונות ובעיקר רון נוה, המנהל המקצועי (שנה רביעית בקדנציה השנייה שלו), שגדל במועדון מגיל צעיר ואימון בו בכל הרמות לאורך שנים ארוכות. הוא האיש שמתווה את "הכדורסל הרענני", וכשמדברים על דרך, שימו לב לנתון הסטטיסטי הבא: קבוצת הנוער לאומית סיימה כהגנה הטובה ביותר מבין כל קבוצות הנוער לאומית העונה - וכך בדיוק גם קבוצת הילדים א' לאומית! זה מצטרף לקבוצות הנערים א' לאומית, שהייתה בעלת ההגנה היעילה ביותר מבין כל קבוצות הנערים ששיחקו בבתים העליונים ולקבוצת הנערים ב', שהציגה את ההגנה השנייה בטיבה מבין כל קבוצות הגיל שלה בארץ.
אגב, משחק ההגנה הוא רק אחד מסימני ההיכר השל "הכדורסל הרענני" - מי שחי את כדורסל הנוער בארץ יודע שברעננה שמים דגש רב על טכניקה אישית גבוהה, משחק חדירות משובח ותנועה רבה בהתקפה. לא במקרה קיבלו במועדון מחמאות ממאמנים. רבים שצפו בערב הגמרים האחרון ברמלה וציינו שהם הכי נהנו לראות בכל הערב הזה את הכדורסל שהציגה הקבוצה מפנינת השרון.
אז המשכיות היא שם משחק, ולכן זה לא מפתיע שמי שזכו השנה בתארים הם שני המאמנים הוותיקים ביותר במחלקה (לאו דווקא בגיל), שרון שוורץ עם הנוער ונבחרת מטרווסט וראובן רבינוביץ' עם הילדים, עם רצף של כעשור במחלקת-הנוער לכל אחד מהם. אליהם יש לצרף כמובן את נוה, שרשם את הזכייה בגביע-איגוד עם הבוגרים.
במחלקת-הנערות של מכבי רעננה, שגם היא נמצאות תחת אחריות עירונית, האיש המרכזי והמנהל המקצועי הוא יוני דנישבסקי, שחתום על 4 מחמש הזכיות של אוסטרובסקי בתואר אליפות התיכונים, וזה כשהילד עדיין לא בן 32 ... תואר אליפות וגביע בנערות א' היה חלום עבורו בשנים האחרונות והפעם השילוב המוצלח עם טלמור בן-חיים, בקדנציה השנייה שלו במחלקה, עשה את העבודה.
בן-חיים, שזכה עם עירוני רמת-גן של עומר רוב וחן זיגדון באליפות המדינה לילדים והיה רחוק כפסע מאליפות עם נערי רמת-גן אלישי כדיר ועידו בלכר, חגג השנה זכייה אישית ראשונה ומתוקה בגביע, וזה אחרי שהיה כבר מחוץ לכדורסל אבל נכנע לחיידק וחזר לאהבה האמיתית. לידם תמצאו את המנהלת האדמונית המיתולוגית שאולה גולדברג (אמא של השחקנית ענת גולדברג, שהייתה שותפה לאליפות הנערות א' הראשונה של מכבי רעננה לפני כ-15 שנים, גם אז עם טל נתן), שלא מפסיקה להתרוצץ ולגייס בנות חדשות למועדון בכדי לשמור על השושלת.
האמת? ספק גדול אם למרות הדרך הנכונה וההשקעה הגדולה שיש ברעננה נראה שחזור מדהים כזה של קטיפת תארים בעונה אחת, כי אלו נתונים שסטטיסטית יהיה קשה מאד לחזור עליהם, אבל במחלקת-הנוער "יתנחמו" בשבירת מחסום נאחס הגביע אחרי שנים של בצורת. אצל הבנות ואצל הבנים ימשיכו לעבוד קשה, לגדל שחקנים כדוגמת עמית בן-דוד, ניצן חנוכי, איתי גרינבוים, גיא לביא, ניר גולן, אור שאלתיאל, שי קליינמינץ ואחרים ולייצג בכבוד את הכדורסל הרענני - ואם על הדרך יגיעו עוד תארים, מה טוב.
כתבות אחרונות באתר
|