|
סוף סוף ניצחון בית לעפולה
ספסל
,25/03/2007
גלבוע/עפולה הוכיחה הערב שגם עם שמיכה קצרה ורוטציה של 8 שחקנים, היא מסוגלת לנצח באולמה הביתי שלא עזר לה כל כך עד כה. במשחק שלא התעלה לרמה גבוהה, ניצחה גלבוע/עפולה את מכבי ראשל"צ 64:78.
גלבוע/עפולה 78 - מכבי ראשון לציון 64
למרות שלא התאמנו באופן סדיר בתקופה האחרונה עלו גם טונג'י אווג'ובי שסבל ממתיחות בגב ואבי סוכר שלא מתאמן כבר שלושה שבועות בחמישייה. ראשון עם הצוות המקצועי החדש פתחה עם קנטור, טולברט, מרקסון, רג'י מור ושמעונוביץ.
מה שניכר בפתיחה הייתה האגרסיביות והנחישות של גלבוע/עפולה שהחזיקה את ראשון ללא סל במשך 2.5 דקות. מצד שני פזיזות יתר גרמה למספר איבודי כדור מיותרים בהתקפה המקומית שהובילה לשוויון 6 בדקה ה-5, וליתרון ראשון של האורחים אחרי סל של טולברט במתפרצת. טונג'י וגוני בשני מהלכים החזירו את היתרון לקבוצתם תוך דקה – 8:13 לפני פסק הזמן הראשון. טונג'י מתח שוב את גבו ומלצר נכנס, כמו גם אורלנד שמייד נכנס לפעולה מחוץ לקשת. עד סוף הרבע המשיכה גלבוע/עפולה לרוץ בדרך ליתרון דו-ספרתי משלשה של 'זה' סוכר 12:25.
המהלך של הרבע השני היה בדקה ה-13 שאורלנד מסר כדור נהדר להאלי-הופ לג'רמיין הול. גלבוע/עפולה המשיכה ללחוץ ולרוץ בראשות הטריו הישראלי – גוני, זה סוכר ואורלנד ואילצה את אזולאי לקחת פסק זמן שני כבר בדקה ה-13 (16:32). פרנקו לא השתמש יותר מדי בספסל שלו למרות בעיית עבירות והפציעות של טונג'י וסוכר ושיחק רק עם 8 שחקנים – שלכהן מינץ שכבר התרגל לישון על הספסל הצטרף הקפטן המתוסכל גור פורת שזכה לדקת משחק בלבד. ראשון הורידה ל- 9 תוך שתי דקות, מה שאילץ את פרנקו ויוסי הררי לקחת פסק זמן ראשון בדקה ה-16. פרנקו החזיר את צ'ארלס לי במקום גוני – מה שהצליח מבחינה התקפית אך לא הגנתית, ולכן גוני חזר במקום סוכר העייף. שיתוף הפעולה בין טונג'י ומלצר הוריד את גלבוע/עפולה למחצית
ביתרון 32:44. לגלבוע/עפולה: סוכר וטונג'י 10 כ"א. לראשון: קורץ 9, רג'י מור 8.
גלבוע/עפולה המשיכה בתצוגה ההגנתית גם במחצית השנייה תוך שמירה על היתרון הדו-ספרתי למרות יכולת לא גדולה בהתקפה והחלטות רעות של שחקני החוץ שלה. שלשה של טולברט הורידה ל-47:39 (24). פרנקו לקח פסק זמן כדי לסדר את העניינים. מלצר נכנס במקום הול שחזר מייד במקום טונג'י שירד שוב עם הגב הדואב. ריבאונד התקפה של לי החזיר יתרון דו-ספרתי בדקה ה-27, ו2 שלשות של לי וגוני העלו את גלבוע/עפולה ליתרון שיא במשחק – 39:56 כאשר הרבע השלישי מסתיים ב-41:56.
אורלנד חזר בפתיחת הרבע האחרון למגרש כדי לקלוע שלשה (43:59). מלצר המשיך ביכולת הגנתית מרשימה וצ'ארלס לי המשיך להיות הברומטר הראשי בהתקפה. בעיית עבירות בגלבוע/עפולה של גוני ואורלנד לא הזיזה את פרנקו יותר מדי והוא החזיר דווקא את סוכר למגרש במקום אורלנד. 5 דקות לסיום גם טונג'י חזר במקום הול כאשר אסף דותן בשלשה מוריד ל-64:52. צ'ארלס לי וסוכר מהקו החזירו את היתרון ל-16 תוך דקה.
איבוד כדור של סוכר ושלשה של דותן הורידה שוב ל-12, 3 דקות לסיום. שתי דקות וחצי לסיום נזכר פרנקו שיש לו מחליפים והחזיר את אורלנד למגרש במקום צ'ארלס לי. ראשון ניסתה לשחק על ההפרש וכל מה שטולברט הצליח לעשות הוא להוריד לדו-ספרתי (61:71 1.30 לסוף). סוכר העלה מהקו ל-12, טולברט בשלשה הוריד ל-9. סוכר החזיר לדו-ספרתי באחת מהקו – 50 שניות לסיום 64:74. ראשון איבדה עוד כדור וסוכר המשיך מהקו ל-64:76. מור החטיא פעמיים מהקו ושלח את מלצר לקו לסגור עניין 64:78. פרנקו רצה להכניס לשניות האחרונות את יואב דביר שמתגייס מחרתיים, אבל ראשון החזיקה את הכדור והשופטים שרצו ללכת הביתה לא שרקו לעבירה והשאירו את שחקן העונה לנוער אשתקד קצת מבואס...
קלעו לגלבוע/עפולה: אבי סוכר 17 נק', 6 כ"ח ו-7 איב', טונג'י אווג'ובי 13 נק' (24 דק') ו-6 כ"ח, צ'ארלס לי 12 נק' ו-12 כ"ח, ג'רמיין הול 12, גוני יזרעאלי 10 נק, 7 אס ו-5 חט, ריץ' מלצר 8 ו-8 כ"א, אורלנד 6. גור פורת שיחק ולא קלע.
קלעו לראשל"צ: טולברט 16, קורץ 15 ו-7 כ"ח, רג'י מור 12 ו-9 כ"ח, שעשוע 7, אסף דותן 6, איתי לב 4, מרקסון ושמעונוביץ' 2 כ"א. שיחק ולא קלע: קנטור.
שפטו והתאימו את עצמם לרמת המשחק: ספי שמש, שמואל לוי וזיו רדומסקי לעיני 800 צופים בעפולה.
כתבות אחרונות באתר
|
|